Faktaboks om Y’s Men.  

Y’s Men udtales [wais mænd] Y’et stammer fra det første bogstav i YMCA – den engelske betegnelse for KFUM.

Y’s Men’s bevægelsen er en international, humanitær organisation bestående af såvel kvinder som mænd, der bygger på et kristent grundlag. Den blev etableret i 1922 i Amerika og kom til Danmark i 1947, hvor den første klub startede. I dag findes der ca. 140 klubber i landet med 3.600 medlemmer.

Y’s Men’s bevægelsens medlemmer støtter gennem aktivt klubarbejde kirkeligt og humanitært børne- og ungdomsarbejde såvel her i landet som i udlandet.

Midlerne indsamles gennem mange forskellige klubaktiviteter: Genbrugsbutikker, salg af julemærker, julekalendere, juletræer, loppemarkeder, annoncebøger m.m. De enkelte klubber afgør suverænt, hvem de ønsker at donere.

Alle landets klubber udgør Region Danmark, som er en del af det verdensomspændende Y’s Men International med ca. 28.000 medlemmer. Landets klubber indsamler årligt ca. 1,2 mill. kr. til et regionsprojekt. Dette kan eksempelvis være et børnehjem for forældreløse børn eller en hjemmeside om Børn og Stoffer. Region Danmark har i årenes løb støttet mange projekter, der har hjulpet mennesker, der ikke har det så godt som vi andre.